Categories
Meet the team

Meet the team: Retail Manager Rob Rombouts

Een goede werksfeer is de basis van een succesvolle samenwerking!”

Een succesvolle werknemer is wanneer iemand op zijn plek zit en voor zijn of haar gevoel alles uit zichzelf haalt en hier tevreden mee is.”

Wanneer je met zijn allen naar hetzelfde doel toe werkt, is het makkelijker om elkaar te versterken en aan te vullen”

Maak kennis met onze retail manager Rob Rombouts!

De 37-jarige Rob Rombouts is ondertussen al 15 jaar lang werkzaam bij Zumo. Hij is begonnen als weekendhulp in de winkel in Den Bosch en heeft vanuit daar alle stappen binnen het bedrijf wel doorlopen. Zo is hij eerst store manager geworden, doorgegroeid tot regiomanager en retail manager, tot COO van het bedrijf. Met Rob zul je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen tijdens het sollicitatieproces en daarom leek het ons leuk om hem aan jullie voor te stellen door middel van een paar vragen!

“Waarom heb je gekozen voor deze functie?”  

Door de jaren heen heb ik een aantal mooie stappen mogen maken binnen het bedrijf en zodoende ben ik in deze functie gegroeid.  Ik bleef doelen stellen om mijzelf te blijven ontwikkelen binnen ons bedrijf. Toen ik bij Zumo begon had ik nog niet het idee dat ik ooit deze functie zou gaan bekleden, maar door de jaren heen is het wel mijn doel geworden. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat ik direct bij veel zaken betrokken werd. Hierdoor voelde ik het vertrouwen. Dit proberen we, ondanks de groei die we als bedrijf gemaakt hebben, er nog steeds in te houden. Dit zodat iedereen zich een belangrijk onderdeel van het team voelt. Verder vind ik het fijn om met jonge teams te werken en samen doelen te stellen en deze samen te realiseren.

“Wat vind jij belangrijk voor de best mogelijke werksfeer?”
 
Een goede werksfeer is de basis van een succesvolle samenwerking! Daarbij zijn er in mijn ogen een paar aspecten die onmisbaar zijn. Ten eerste is het belangrijk om dingen voor elkaar over hebben, maar ook elkaar de credits te geven of elkaar juist de waarheid te durven zeggen. Alleen zul je er niet komen dus help elkaar. Ook is het hebben van een gemeenschappelijk doel belangrijk. Wanneer je met zijn allen naar hetzelfde doel toe werkt, is het makkelijker om elkaar te versterken en aan te vullen. Hierbij is het ook belangrijk dat iedereen zijn rol kent, daarmee creëer je duidelijkheid en voorkom je verwarring en onenigheid.

“Wat denk je dat werknemers zouden zeggen over jouw managementstijl?”

Als ze mij als manager zouden moeten omschrijven, denk ik dat ze zouden zeggen dat ik eerlijk en recht door zee ben. Ik vind namelijk dat je iedereen altijd moet kunnen vertellen waar het op staat, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn en waar ze bijvoorbeeld aan kunnen werken. Ik probeer hier zoveel mogelijk in te ondersteunen.  Hierbij is het wel heel belangrijk dat dit altijd met respect gebeurt. Werknemers moeten zich altijd op hun gemak blijven voelen om alles eerlijk tegen mij te zeggen net als ik dat bij hen doe. Ik ben van mening dat je alleen opbouwende kritiek en complimenten kunt geven als je zelf het goede voorbeeld geeft. Het liefst ben ik zelf ook zoveel mogelijk op de werkvloer om tips te geven en met de teams mee te werken aan een zo goed mogelijk resultaat en een leuke werksfeer! Verder hoop ik dat ze zullen zeggen dat ik met iedereen het beste voor heb en ze de ruimte en kansen geef om zich te kunnen blijven ontwikkelen.

“Hoe motiveer jij werknemers tijdens moeilijke tijden?”

In moeilijke tijden is het cruciaal om altijd met zijn allen onze schouders eronder te zetten. Ik probeer dan ook te laten zien dat het niet alleen hoeft maar dat we een team zijn. Ook zorg ik dat ik zelf het goede voorbeeld neem en dat ik altijd perspectief blijf bieden, dat motiveert namelijk. Als laatst is het belangrijk dat iedereen de credits krijgt als het weer goed gaat, dat hebben we dan ook samen bereikt. 

“Als je merkt dat een bepaalde werknemer minder presteert dan dat je van deze persoon gewend bent, hoe ga jij hier dan mee om?” 

Iedereen heeft wel eens wat minder in zijn vel. Ik probeer hier altijd open en rustig mee om te gaan en te zoeken naar oplossingen in plaats van problemen. We gaan dan werken aan de problemen door deze bespreekbaar te maken en kijken of er perspectief is om de problemen op te lossen. Vaak is dit het geval en door hier open communicatie over te hebben is het vaak op te lossen.

“Wat versta jij onder een succesvolle werknemer?”

Een succesvolle werknemer is in mijn ogen wanneer iemand op zijn plek zit en voor zijn of haar gevoel alles uit zichzelf haalt en hier tevreden mee is. Iemand die elke dag met plezier naar zijn werk gaat! Het gaat hierbij dus niet om status of beloning, maar als je gelukkig bent in hetgeen wat je doet, zie ik dat als een succesvolle werknemer.